Refugees for Refugees

 

Cultuurcentrum Brugge doet grenzen vervagen en trekt binnen B Major de kaart van de wereldmuziek. Muzikanten met roots uit de hele wereld werken mee. Op vrijdag 3 maart 2017 staat in de Stadsschouwburg het ensemble Refugees for Refugees op scene. Het gezelschap werd in mei vorig jaar in het leven geroepen en neemt u mee op een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamenZowel muzikanten die afgestudeerd zijn aan gerenommeerde conservatoria als volksmuzikanten maken deel uit van het gezelschap. Stuk voor stuk willen ze u laten kennismaken met de rijke muzikale tradities van hun landen van oorsprong. Van het Afghaanse liefdeslied tot bijzondere vocale tradities uit Aleppo of het Tibetaanse hooggebergte. Dit alles onder de artistieke leiding van de talentvolle Belgische ûd-speler Tristan Driessens.

Naast het optreden op vrijdag 3 maart 2016 zijn er ook muzikale interventies voorzien in De Patio, het Rode Kruis Opvangcentrum voor Asielzoekers in Brugge. Bewoners met een artistieke of muzikale achtergrond krijgen er bovendien een podium, in combinatie met enkele jamsessies met lokale muzikanten. De Patio geeft opvang aan een 60-tal personen, alleen of met hun gezin.

Cultuurcentrum Brugge werkt dit jaar rond de thematische lijn ‘migratie’ en wil op deze manier ook muzikale ontmoetingen uitlokken tussen gevluchte muzikanten die al lange tijd in ons land wonen en recente vluchtelingen. Ongetwijfeld levert dit binnen B Major verrassende live resultaten op.  


Het album Amerli van Refugees for Refugees werd door Transglobal World Music Chart verkozen tot beste album van 2016. Meer info via deze link: http://www.transglobalwmc.com/

PRAKTISCH INFO

  • Vrijdag 3 maart 2017
  • Stadsschouwburg Brugge, Vlamingstraat 29
  • Aanvang 20u00
  • Organisatie: Cultuurcentrum Brugge
  • Tickets €6, €9, €12 + €1 reservatie 

foto: Dieter Tielemans