Klank/Beeld. Verbeeldingsrijk parcours

 

Ach, cette fable

Concertgebouw Brugge laat klank en beeld uitvliegen in een verbeeldingsrijk concertparcours. Als veulens dartelen beeld en muziek door elkaar: energetisch, puur, eenvoudig, ongeremd. In een synesthetisch spel met beeld en muziek, lijnvoering en vibratie verkennen contrabassist Peter Jacquemyn en performancekunstenaar Sigrid Tanghe de grenzen van de improvisatie.

Componiste Annelies Van Parys laat zich op haar beurt inspireren door Luc Tuymans’ ‘Angel’ én door de Franse dichter Gérard de Nerval. In navolging van Toshio Hosokawa en Vykintas Baltakas schrijft zij een nieuw werk voor de Angel Room. Cellist Arne Deforce en tekstkunstenaar/kalligraaf Brody Neuenschwander - beiden Bruggelingen - sluiten af met een intrigerende en organische performance. Vuurwerk verzekerd!

Programma

Peter Jacquemyn (1963) & Sigrid Tanghe (1968)
Improvisatie

Annelies Van Parys (1975)
Poiema
Creatie voor sopraan en saxofoon (tekst: Gaea Schoeters) (in opdracht van Concertgebouw Brugge)

Arne Deforce (1962) & Brody Neuenschwander (1958)
Creatie voor cello en kalligrafie (coproductie Concertgebouw Brugge)
 

Uitvoerders

Els Mondelaers: sopraan
Kurt Bertels: saxofoon
Peter Jacquemyn: contrabas
Sigrid Tanghe: visuals
Arne Deforce: cello
Brody Neuenschwander: kalligrafie


PRAKTISCH

  • Donderdag 2 maart 2017
  • Concertgebouw Brugge, 't Zand 34
  • Deuren 19u15
  • Organisatie: Concertgebouw Brugge
  • Tickets: €22